Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

328600 WIJNBLAD

ook wel genoemd: RUSSISCHE HIBISCUS (Engels: Russian Hibiscus, Chalice Flower and Cedar Cup)
(Kitaibelia vitifolia)

  images vergroot afbeeldingen
 
Zowel het blad als de bloemen zijn eetbaar van deze meerjarige, winterharde plant. Jonge blaadjes zijn lekker door de sla en het oudere blad kan gebruikt worden voor het inrollen van gerechten. De bloemen hebben een milde, iets zoete en prettige smaak, als zachte kropsla. De plantopbouw van deze tamelijk nieuwe plant is massief en met heldergroen blad, dat veel weg heeft van druivenblad! Als dan de helderwitte, stokroosachtige bloemen verschijnen (Kitaibelia is een malvaceae = familie van de kaasjeskruidachtigen) ontstaat er een wonderschone plant, dat naadloos past in boeren- en cottagetuinen. Door de lange bloei is deze plant een goede vervanger voor de eenjarige Lavatera en Malva. Geef ze een (tamelijk) zonnige plaats voor jarenlang bloeiplezier, de plant is zeer winterhard. Hoogte 120-150 cm. De bakermat voor deze fraaie plant ligt in Bosnië.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22° C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4° C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
593520 KITAIBELIA vitifolia

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

328600  100 zaden (0,3 g)   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”