Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

ZURING
329850 WATERZURING

(Engels: Water Dock)
(Rumex hydrolaphatum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Op het vochtigste plekje of in de vijver groeit deze aantrekkelijke zuring. Het blad is flink groot (wat wil je ook met altijd voldoende water) en het jonge blad is mals voor de consumptie. De plant kan (afhankelijk van de standplaats) 30-150 cm hoogte bereiken, dat is inclusief de fraaie groene of rode bloeipluimen. Maak van de jonge bladeren een lekker hutspotje of zuringpap (oude gerechten). Zuring bevordert de spijsvertering en heeft ook veel medicinale toepassingen. Voor veel recepten google op “recepten zuring”.

Zaaimethode

Zaaien: april-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20°C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Een deel zal snel kiemen, er kunnen trage nakomers voorkomen.

Recepten

Bron: www.mijnreceptenboek.nl Zuring wordt op dezelfde manier bereid als spinazie. De smaak van zuring doet enigszins ook aan spinazie denken. Het is een belangrijk ingrediënt in het gerecht “paling in het groen”. De smaak van zuring pas prima in soepen, sauzen en omeletten. Hak de zuring hierbij fijn en voeg ze aan het gerecht toe. Zuring kun je als extra toevoeging in slaatjes of gemengde salades gebruiken. Het zal deze een fris-zuur accent geven. Zuring kan ook (kort) gestoofd worden. Gebruik een roestvrijstalen pan en gebruik een klein beetje boter. Verse fijngehakte zuring kan als kruidenbouquet voor verschillende gerechten gebruikt worden. Hak de blaadjes dan zeer fijn en gebruik slechts een kleine hoeveelheid. In de salade kan de azijn dan achterwege gelaten worden. Gebruik zuring niet in combinatie met mineraalwater. Zuring kan wel goed worden toegevoegd aan een vette maaltijd. De maaltijd zal hierdoor beter verteerd kunnen worden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

329850  ± 75 zaden (0,2 g)   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”